Orechové sušienky zo štyroch surovín

Loading...
(3.1 / 5)

Najlahodnejšie sušienky pod slnkom, ktoré si zamilujú všetky mlsné jazýčky. Orechy k pečeniu určite patria a počas Vianoc nádherne rozvoniavajú po celom dome. Pripravte si krehké sušienky, ktoré sú skvelým vianočným pečivom, no ak ich pripravíte v predstihu, zo stola zmiznú veľmi rýchlo. Doma ich robievam hneď z niekoľkých várok, pretože ich zbožňuje každý. Posypané práškovým cukrom sú doslova to pravé orechové.

Tieto sušienky sú skvelým trvanlivým pečivom, ktoré vám v uzatvorených nádobách vydrží dlhé dni. Sú veľmi chutné aj k čaju a na jazyku sa doslova rozplývajú. Pripravte si ich podľa nasledujúceho receptu, na ktorý budete potrebovať len štyri suroviny!

Budeme potrebovať:

250 g masla

340 g hladkej múky

100 g vlašských orechov

200 g práškového cukru

Postup:

Vlašské orechy si na chvíľu opražíme na suchej panvici. Následne ich stiahneme z plameňa a pomelieme na požadovanú hrúbku. Môžete ich rozomlieť na jemnú „múku“ alebo nechať trošku väčšie časti. Maslo, ktoré sme nechali zmäknúť pri izbovej teplote si pomocou mixéra vyšľaháme s práškovým cukrom na jemnú hmotu. Následne k maslu primiešame orechy a preosiatu múku a vypracujeme cesto. To potom zabalíme do potravinárskej fólie a necháme asi hodinu v chladničke. Následne z neho odoberáme časti a tvarujeme napríklad rožteky alebo z cesta vykrajujeme pomocou formičiek. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 160 stupňov asi 15 minút. Keď majú sušienky zlato-hnedú farbu, môžeme ich vybrať z rúry a nechať vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom alebo lepíme spolu s džemom.

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Jana L)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x