Orechové rezy s čokoládovou polevou

Loading...
(0 / 5)

S varením a pečením je to tak, že recepty sa neustále vylepšujú a inovujú. Ani vy už všetko nevaríte po vzore svojej mamy, aj keď je mnoho domácich receptov, na ktoré určite nedáte dopustiť. Dnes si ukážeme, ako sa pripravujú tieto fantastické orechové rezy s čokoládou a broskyňovým džemom, ktoré sú síce klasickým receptom, no chutia naozaj originálne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DOBROTKY OD DOROTKY (@dobrotkyoddorotky) on

Na orechové rezy budeme potrebovať:

  • 400 gramov polohrubej múky
  • 10 gramov kvasiniek
  • 50 gramov cukru
  • 100 gramov práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 200 ml vlažného mlieka
  • 200 gramov masla
  • 150 gramov mletých vlašských orechov
  • marhuľový džem
  • 100 gramov čokolády
  • trošku soli

Postup:

  • Mlieko si zahrejeme a rozpustíme v ňom droždie a trošku cukru. Múkou vymiešame s maslom a pridáme cukor a štipku soli. Následne pridávame vajíčka a na záver aj kvások. Vypracujeme cesto, ktoré by nemalo byť príliš tuhé. Ak je potrebné, zriedime ho troškou vlažného mlieka. Cesto si rozdelíme na tri rovnaké časti a vyvaľkáme tak, aby vznikli tri rovnaké pláty.
  • Na plech si dáme papier na pečenie a položíme prvú vrstvu cesta, trochu ho popicháme vidličkou. Na cesto navrstvíme džem v bohatej vrstve a nasypeme orechy. Prikryjeme druhou vrstvou cesta a postup opakujeme aj s treťou vrstvou. Poslednú vrstvu cesta tiež poprepichujeme vidličkou. Necháme takto postáť asi 45 minút. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 minút. Nepečieme s ventilátorom, stačí, keď rúra hreje len zdola.
  • Medzitým si čokoládu rozpustíme s troškou smotany alebo s troškou masla. Upečený koláč natrieme džemom a potom vylejeme čokoládu. Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x