Orechové košíčky s lahodnou penou

(3 / 5)

Ak máte trochu času nazvyš a chcete ho využiť produktívne, môžete pre seba i rodinu upiecť takéto milé košíčky, ktoré rozvoňajú váš dom a zároveň sa zabavíte pri ich výrobe. Môžete do nej pokojne zapojiť aj vaše deti, ktoré sa určite potešia ich plneniu. Jedno vám sľubujeme – budete sa oblizovať aj za ušami! 

Foto: receptik.interez.sk/Kajka

Budete potrebovať:

Na košíčky

500 g hladkej múky

250 g margarínu

160 g práškového cukru

80 g mletých orechov

4 ks žĺtkov

1 ks čerstvej citrónovej kôry

Na penu

5 ks bielkov

štipka soli

2 PL lekváru (podľa vlastného výberu)

Na polevu

500 g čokolády na varenie

50 g margarínu

Na ozdobenie

lentilky

vlašské orechy

Postup:

Do misky nasypte múku a cukor, pridajte maslo, 4 žĺtky a postrúhanú citrónovú kôru. Do zmesi prisypte pomleté orechy a všetko poriadne premiešajte. Vzniknuté cesto vložte na dve hodiny do chladničky, aby sa chute premiešali a vzájomne poprepájali. Formy na košíčky naplňte cestom a poriadne popritláčajte na všetkých stranách. Formičky nemusíte dokonca ani vymastiť, pretože po upečení z nich košíčky jednoducho vyklopíte. Pečte 15 minút na 180 °C.

Kým košíčky chladnú, pripravte si jahodovú penu. Do piatich bielkov pridajte štipku soli a vyšľahajte ich. Potom pridajte lekvár a penu chvíľku šľahajte nad parou (aby bielky prešli tepelnou úpravou). Keď košíčky vychladnú, naplňte ich penou.

Foto: receptik.interez.sk/Kajka

Nasleduje príprava polevy. Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a margarín a vrch košíčkov namočte do polevy.

Na ozdobu môžete použiť lentilky alebo orechy.

Foto: receptik.interez.sk/Kajka

Z uvedeného množstva ingrediencií by sa vám malo podariť približne 65 ks košíčkov. Ak sa rozhodnete tento recept vyskúšať, nezabudnite si vychutnať čokoládu, ktorá vám bude po zahryznutí praskať pod zubami. Prajeme dobrú chuť!

Katuš

Chutil ti tento recept?

komentárov

x