Orechové Indiánky

Loading...
(0 / 5)

Indiánky sú mimoriadne populárne, no doma ich robíme len málokedy. Stačí bielkový krém dobre vyšľahať, aplikovať na piškótu a už len omočiť v čokoláde. Ak ich chcete vyskúšať, tu je podrobný návod ako na to.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ilona Bursíková (@bursikova_ilona) on

Na Orechové Indiánky budeme potrebovať:

  • 2 bielka
  • 200 gramov práškového cukru
  • 5 PL mletých orechov
  • piškóty
  • čokoláda

Postup:

  • Do hrnca dáme variť vodu. Pripravíme si misku s hrubším dnom, ktorá nám zapadne do hrnca. Dáme do nej bielky a cukor a šľaháme mixérom. Šľaháme dovtedy, kým nám nevznikne hustá a lesklá hmota.
  • Nachystáme si piškóty a potravinárske vrecko. Penu nanesieme na piškótu a necháme ich dobre stuhnúť v chladničke. Ideálne aj 3-4 hodiny, aby sa sneh nelepil. Následne už indiánky omočíme v rozpustenej čokoláde a necháme uschnúť. Posypeme orieškami a skladujeme v chladničke. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x