Indiánky sú mimoriadne populárne, no doma ich robíme len málokedy. Stačí bielkový krém dobre vyšľahať, aplikovať na piškótu a už len omočiť v čokoláde. Ak ich chcete vyskúšať, tu je podrobný návod ako na to.
Na Orechové Indiánky budeme potrebovať:
- 2 bielka
- 200 gramov práškového cukru
- 5 PL mletých orechov
- piškóty
- čokoláda
Postup:
- Do hrnca dáme variť vodu. Pripravíme si misku s hrubším dnom, ktorá nám zapadne do hrnca. Dáme do nej bielky a cukor a šľaháme mixérom. Šľaháme dovtedy, kým nám nevznikne hustá a lesklá hmota.
- Nachystáme si piškóty a potravinárske vrecko. Penu nanesieme na piškótu a necháme ich dobre stuhnúť v chladničke. Ideálne aj 3-4 hodiny, aby sa sneh nelepil. Následne už indiánky omočíme v rozpustenej čokoláde a necháme uschnúť. Posypeme orieškami a skladujeme v chladničke. Dobrú chuť.