Orechová štrúdľa z lístkového cesta

Loading...
(5 / 5)

Ženy dokážu pri pečení a tvorení zákuskov, tort a koláčov stráviť aj celé hodiny. Výsledné dobroty nás väčšinou upútajú na prvý pohľad. Čo však v prípade, že sa vám nechce miešať zložité cestá a krémy? Odpoveďou je lístkové cesto. Vždy ho máme v mrazničke v zásobe. Či už zvolíte slanú alebo sladkú variantu, často potrebujete len 30 minút na prípravu. Dnes si upečieme orechovú štrúdľu s jablkami.

Na orechovú štrúdľu z lístkového cesta budeme potrebovať:

Orechovú štrúdľu pripravíme nasledovne:

  • Lístkové cesto si rozmrazíme, ak ho máme v chladničke tak len rozbalíme a vyvaľkáme. Ak si chcete prácu ešte viac uľahčiť, kúpte rovno cesto, ktoré je vyvaľkané a zrolované.
  • Jablká si ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Na cesto rozložíme vrstvu jabĺk, následne pridávame vrstvu pomletých orechov a celé to zasypeme cukrom. Ja používam napríklad aj kokosový, ktorý zákusku oddá jemnú karamelovú chuť. Na záver ešte posypeme škoricou, prípadne škoricovým cukrom.
  • Cesto stočíme a dáme na plech pokrytý pečiacim papierom. Štrúdľu potrieme roztopeným maslom a dáme piecť. Teplota pečenia je 200 stupňov, dajte si pozor, aby bola rúra dobre vyhriata. Dĺžka pečenia je asi 20 minút, kým nebude na povrchu zlatistá. Necháme vychladnúť, môžeme poprášiť práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť.

 

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x