Opitý Izidor

Loading...
(3 / 5)

Jeden z najobľúbenejších koláčov je určite takzvaný opitý Izidor. Je to možno trochu komplikovanejší koláč, avšak určite stojí za to. Vyskúšajte ho podľa tohto receptu.

Na opitého Izidora budeme potrebovať

Na cesto

  • 4 vajce
  • 200 gramov kryštálového cukru
  • 100 mililitrov vody
  • 50 mililitrov oleja
  • 250 gramov polohrubej múky
  • 3 PL kakaa
  • prášok do pečiva

Na orechovú plnku

  • 200 gramov mletých vlašských orechov
  • 4 PL práškového cukru
  • 100 mililitrov rumu

Na čokoládovú plnku

  • 4 vajcia
  • 200 gramov kryštálového cukru
  • 3 PL kakaa
  • 50 gramov čokolády
  • 250 gramov masla

Na polevu

  • 150 gramov horkej čokolády (na varenie)
  • 50 gramov cery
  • 1 ČL oleja
  • džem

Opitého Izidora si pripravíme nasledovne

  • Najprv si vyšľaháme bielky na sneh a po lyžiciach pridávame cukor. Potom po jednom pridáme žĺtky, olej a vlažnú vodu.
  • Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom, jemne premiešame.
  • Cesto vylejeme na plech a pečieme asi 30 minút na 180 stupňov.
  • Na orechovú plnku si zmiešame orechy s rumom a cukrom.
  • Na čokoládovú plnku si vymixujeme vajcia, kakao, cukor a potom dáme nad vriaciu vodu, do „kúpeľa“. Pomaly mixujeme, aby vyzerala ako puding a necháme vychladnúť.
  • Potom si vyšľaháme maslo a pridáme čokoládu.
  • Cesto potrieme džemom, potom orechovou plnkou, následne čokoládovou a potom polejeme polevou.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x