Opičí trhací chlieb

Loading...
(3.4 / 5)

Najnovším hitom internetu je recept na opičí alebo ak chcete trhací chlieb. Prvú inšpiráciu sme videli ešte v úvode týždňa, potom tento recept začali skúšať viaceré ženy a do piatku sa stal absolútnym hitom. My sa naň chystáme cez víkend a postupovať budeme presne podľa receptu a tipov zo skupiny na Facebooku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabika Vrabcova Novakova (@gabikanovr) on

Na opičí chlieb budeme potrebovať:

  • 500 gramov hladkej múky
  • polovica droždia
  • 300 ml mlieka
  • 1 ČL soli
  • vajíčko
  • 3 PL cukru
  • 30 gramov masla
  • Na obaľovanie:
  • 150 gramov masla
  • cukor a škorica
  • mlieko+droždie+cukor na kvások

Postup:

  • Najskôr si pripravíme klasicky kvások, ktorý necháme podkysnúť asi 15 minút. Potom zmiešame ostatné suroviny a hotové vymiesené cesto necháme odpočívať asi 45 minút.
  • Následne si vymastíme formu na bábovku. Do jednej misky si pripravíme roztopené maslo, do druhej škoricu s cukrom. Z cesta formujeme malé guľky, ktoré obalíme najskôr v masle, potom v cukre a ukladáme ich nepravidelne na seba do formy.
  • Netlačte veľmi, stačí ich položiť, pri pečení sa zväčšia. Keď máme všetky guľky vo forme, ešte trochu počkáme, aby nakysli a dáme ich piecť na 40 minút do rúry pri teplote 170 stupňov. Vyklopíme a nemusíme krájať, stačí trhať. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x