Omáčka z koreňovej zeleniny ala sviečková

(5 / 5)

Máte radi sviečkovú alebo máte v chladničke veľa koreňovej zeleniny zo záhrady? Okrem polievky a grilovania ju môžete použiť do omáčky. Samozrejme ide ruka v ruke s klasickou sviečkovou na smotane, no táto omáčka je výborná aj k zemiakom alebo inému mäsu. Viete ju však správne pripraviť?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michaela (@misticka_) on

  • 1 kg hovädzej sviečkovice
  • mrkva
  • zeler
  • petržlen
  • 2 cibule
  • 150 gramov masla
  • 500 ml vývaru
  • 3 bobkové listy
  • čierne mleté korenie
  • soľ
  • smotana na šľahanie

Postup:

  • Zeleninu si očistíme a nakrájame na kocky. Speníme ju na roztopenom masle a cibuli. Takto dusíme asi 15 minút, kým nie je mäkká. Potom ju vyberieme na dohrnca vložíme hovädzinu a zeleninu na mäso. Celé to zalejeme vývarom, okoreníme a osolíme a varíme, kým mäso nie je mäkké. Pod pokrievkou aj 2 hodiny. Nezabúdame však pravidelne podlievať vodou.
  • Potom mäso vyberieme a zeleninu premixujeme tyčovým mixérom. Pridáme smotanu a ešte povaríme. Podávame s uvareným mäsom a napríklad domácou knedľou a brusnicami. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x