Hľadáte skvelý recept na domáce kapustníky? Práve ste ho našli. Recept sme dali dokopy podľa toho, ako ich pripravovali naše mamy. Skvelé kapustníky si môžete pripraviť už dnes. A pozor, nie sú to tie klasické.
500 gramov polohrubej múky
1 vajíčko
voda podľa potreby
3 staršie žemle
20 gramov masti
200 gramov kyslej kapusty
1 cibuľa
60 gramov masti ku kapustovej plnke
Do misky si nasypeme múku, pridáme vajíčko a vodu. Vypracujeme hutné cesto, do ktorého ešte pridáme na maličké kúsky nakrájané žemle, ktoré sme si opražili na masti. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme dlhší čas odpočívať. Do cesta pridáme kapustu nakrájanú na drobno a dobre zapracujeme. Ak chceme, môžeme kapustníky aj plniť kapustovou zmesou. Z cesta urobíme menšie knedle, ktoré uvaríme vo vriacej osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, vieme, že sú hotové. Keď ich vyberieme, rovno ich nakrojíme a omastíme, inak nám stvrdnú. Podávame s opraženou cibuľkou a slaninkou, prípadne aj s kyslou smotanou. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.