Nepečený maslový koláč s jahodami a mascarpone

(3 / 5)

Chuť na čosi sladké nás postihne kedykoľvek, najčastejšie vtedy, keď nemáme nič po ruke. Kúpiť si nejakú sladkosť je najjednoduchšie, skúste však túto nepečenú jahodovú lahôdku. Verte či nie, len sa tak po nej zapráši. Spojenie jahôd, mascarpone, maslových sušienok inak ako skvelo dopadnúť ani nemôže. Dezert sa skvelo hodí aj ku káve, na grilovačku, vlastne akokoľvek. Poďme na to!

Čo budeme potrebovať:

Na cesto:

400 g maslových sušienok

120 g masla

Na krém:

250 g mascarpone

120 g šľahačkovej smotany

100 g cukru

150 g jahôd

Postup:

V mixéri si spolu do hladkej masy zmiešame sušienky spolu s maslom. 24 cm formu na pečenie si vystelieme papierom na pečenie a polovicu pripraveného „cesta“ rovnomerne rozložíme a mokrou lyžicou popritláčame, aby bolo spodné cesto pevné. Tak isto to urobíme po okrajoch a vložíme formu do chladničky. Smotanu vyšľaháme spolu s cukrom, pridáme mascarpone a na záver do krému pridáme jahody nakrájané na menšie kúsky. Plnku vylejeme na stuhnuté spodné cesto a vysypeme naň zvyšné.

Dezert vložíme do chladničky na pár hodín, aby mal správnu teplotu. (Ak to, samozrejme, vydržíte.) Na záver môžeme posypať práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!

Miška, giallozafferano.it

Chutil ti tento recept?

komentárov

x