Milovníčky krémových zákuskov si pri tejto lahodnej pochúťke určite prídu na svoje. Skvelý nepečený dezert, ktorý je pripravený za pár minút bez námahy a zložitých postupov je jemný a nadýchaný ako obláčik. Absolútna „rýchlovka“ v podobe tejto lahôdky, ktorú si zamilujete vy a vaša rodina sa skvele hodí nie len k poobedňajšej kávičke. Tento nepečený zákusok milujú aj deti, vďaka jeho ľahučkej krémovej konzistencii. Pošteklite svoje chuťové poháriky touto pochúťkou a určite neoľutujete.
Častokrát nás pohltí chuť na niečo sladké alebo očakávame návštevu, no kvôli všetkým povinnostiam neostáva čas na pečenie a prípravu zákuskov. Nenechajte sa však kvôli tomu zlákať na kúpu koláčov v supermarkete. Práve pre tieto chvíle si odložte tento recept, ktorý si určite obľúbite. Famózny zákusok, ktorého príprava zaberie len chvíľu je výbornou voľbou.
500 ml smotany na šľahanie
600 ml mlieka
2 vanilkové pudingy bez varenia
2 balíčky vanilkového cukru
5 lyžíc kryštálového cukru
sušienky (potrebné na vyloženie dna pekáča)
mlieko na namáčanie sušienok
čokoláda na postrúhanie
Do väčšej misy vylejeme mlieko, šľahačkovú smotanu, pridáme vanilkový a kryštálový cukor. Uistite sa, že misa ako aj všetky ingrediencie sú dobre vychladené. Je to dôležité kvôli dobrému vymiešaniu smotany na šľahačku. Všetky ingrediencie spolu mixujeme pokiaľ nám vznikne krémová hmota. Mixujeme približne 5 minút.
Keďže na trhu sú dnes už rôzne značky pudingov bez varenia, môžu sa líšiť množstvom mlieka, ktoré je potrebné na ich prípravu. Pozrite si preto postup prípravy na obale a množstvo mlieka v recepte upravte v závislosti od toho, o aký druh pudingu ide. Vo všeobecnosti však platí, že mlieka môžte pridať trošku menej ako je potrebné na prípravu pudingov. Krém tak bude tuhší a nebude sa roztekať.
Misu s krémom dáme na chvíľu do chladničky a zatiaľ si pripravíme pekáč, v ktorom budeme zákusok pripravovať. Sušienky postupne trošku namáčame v mlieku a ukladáme na dno pekáča. Sušienkami pokryjeme celé dno.
Následne krém nanesieme na sušienky a zarovnáme ho.
Na celý zákusok potom nastrúhame čokoládu. Hotový zákusok následne vložíme do chladničky a necháme tuhnúť aspoň 4 hodiny.
To bola blesková príprava, čo poviete? Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Jana L), kolaci.biz