Nepečené snehové rezy

Loading...
(4 / 5)

Máte radi nepečené zákusky? Tento na prvý pohľad pripomína obľúbenú ruskú zmrzlinu, ktorú sme mali v obľube najmä v detstve. Tieto snehové nepečené rezy vás dostanú svojou jedinečnou chuťou a aj jednoduchosťou. Nepotrebujete žiadne zložité recepty, veď prečo na to ísť zložito? Ak chcete z tohto receptu urobiť niečo výnimočné, skúste sa poobzerať po želatíne, ktorá bude mať citrónovú príchuť. Stojí to za to.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elżbieta Żółtaszek (@ela_zoltan) on

Budeme potrebovať:

  • 2 želatíny
  • 1/2 litra vody
  • 100 gramov maslových bebe keksov
  • 750 gramov krémového syra (Philadelphia alebo mascarpone, prípadne Lučina)
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 250 ml šľahačkovej smotany

Na posýpku

  • 3 PL masla
  • 3 PL cukru
  • 100 gramov ovsených vločiek

Postup:

  • Želatínu si najskôr pripravíme podľa návodu vo vode. Necháme ju vychladnúť. Pripravíme si formu alebo plech a na spodok dáme papier na pečenie, aby sa nám rezy lepšie vyberali. Na spodok naukladáme bebe keksy.
  • Pripravíme si misku, v ktorej vyšľaháme šľahačku spolu s práškovým cukrom. Pridáme asi jednu tretinu krémového syra a šľaháme. Postupne pridáme aj zvyšok syra a vymiešame si lahodný krém. Za záver ku krémovej plnke pridáme želatínu a dôkladne miešame tentokrát už ručne. Krém navrstvíme na sušienky.
  • Na vrch si pripravíme chrumkavú posýpku a to tak, že maslo si zohrejeme, pridáme cukor a ovsené vločky. Všetko pražíme na panvici a keď hmota trošku zhnedne, pridáme ju rovnomerne na koláč. Ak sa nechcete zdržovať s posýpkou, na vrch môžete dať kakao alebo aj strúhaný kokos. Rezy dáme do chladničky a necháme ich tam celú noc. Potom ich stačí nakrájať a môžete podávať. Dobrú chuť.

foto: instagram, Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x