Ak ste veľkým milovníkov zahraničných jedál a radi skúšate niečo nové, máme pre vás recept na sladké plnené krupicové gule. Pôvodom pochádzajú s Indie, kde ich podávajú na všetkých oslavách či festivaloch. Plnia sa ovocím alebo orechmi, čo im dodáva výbornú chuť.
35 ml oleja (kokosového)
20 g kešu orieškov
40 ml mlieka
pol lyžičky kardamomu
20 g kokosu
200 g krupice
170 g kondenzovaného mlieka
1 vanilkový cukor
20 g hrozienok
Na začiatok si podrvte kešu na jemno. Na predhriatu panvicu pridajte olej, na ktorý pridajte krupicu, orechy a premiešajte. Pri stálom miešaní pražte približne 8-10 minút. Pridajte kokos a smažte ďalšie 2 minúty. Nalejte kondenzované mlieko, mlieko a vanilkový cukor. Pokračujte vo varení až kým zmes nezhustne. Následne pridajte hrozienka, kardamom a poriadne premiešajte. Z cesta vytvorte guľôčky vo veľkosti golfovej loptičky. Tie môžete skladovať v chladničke po dobu až jedného týždňa.