Nepečené 3 Bit rezy

Loading...
(3.8 / 5)

Lahodný nepečený rez je ako stvorený do teplých letných dní. Nemusíte stáť pri horúcej rúre a zákusok máte pripravený rýchlo a jednoducho. Bezchybnej kombinácii chutí určite neodoláte a za tento famózny rez vás budú hostia určite vychvaľovať.

Karamelová vrstva, jemné sušienky, lahodný puding a nadýchaná šľahačka. To všetko dovedené do dokonalosti v podobe vychladených rezov s orechovo-čokoládovou posýpkou. Slinky sa vám budú zbiehať už len pri príprave. Neváhajte využiť nasledujúci recept a potešte svoje mlsné jazýčky.

Budeme potrebovať:

  • 500 g maslových sušienok (napríklad Bebe keksy)
  • 500 g salka (uvarené)
  • 2 balenia vanilkového pudingu v prášku
  • 750 ml mlieka
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • 200 g masla
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 balenia stužovača do šľahačky (Smeta-fix)
  • 50 g horkej čokolády
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 50 g vlašských orechov (voliteľné)

Postup:

  • Objem pripraveného mlieka si rozdelíme na 2 časti. 500 ml mlieka dáme variť a v 250 ml mlieka si pomocou kuchynskej metličky rozmiešame oba pudingy v prášku. Následne pridáme cukor a znovu premiešame tak, aby sa prášok čo najlepšie prepojil s mliekom.
  • Keď nám mlieko v hrnci vrie, vlejeme do neho mlieko s pudingom a za neustáleho miešania varíme na malom plameni, pokiaľ nám zmes nezhustne na puding. Potom ho z plameňa odstavíme a stále miešame, aby sa nám nevytvorila tuhá vrstva na povrchu.
  • Puding môžeme z hrnca preliať do ďalšieho čistého a vychladeného hrnca a zakryť priesvitnou potravinárskou fóliou. Takto necháme puding vychladnúť, aby sme s ním mohli ďalej pracovať.
  • Kým s anám puding chladí, pripravíme si základ rezov. Na plech o rozmeroch 20 x 30 cm (alebo inú alternatívu) si dáme papier na pečenie. Naň naukladáme tretinu sušienok a tie potom zalejeme skaramelizovaným salkom. To rovnomerne rozotrieme a potom celú vrstvu prikryjeme znovu sušienkami.
  • Keď je puding vychladený, do misy si dáme maslo, ktoré sme nechali zmäknúť pri izbovej teplote. Pomocou mixéra ho vyšľaháme na nadýchanú zmes a za stáleho šľahania k nemu rýchlo po lyžiciach pridávame vychladený vanilkový puding. Keď Získame nadýchanú krémovú zmes, môžeme ju vyliať na druhú vrstvu sušienok a rovnomerne rozotrieť. Pudingovú vrstvu prikryjeme poslednou tretinou sušienok.
  • Smotanu na šľahanie, ktorá musí byť veľmi dobre vychladená vyšľaháme v chladnej mise na šľahačku, do ktorej pridáme vanilkový cukor. Pred koncom pridáme aj Smeta-fix, aby nám šľahačka držala svoj tvar.
  • Následne ňou natrieme zákusok. V mixéri si zmiešame orechy a kakao a vytvoríme jemnú zmes. Pridáme strúhanú čokoládu a touto zmesou posypeme zákusok po celom povrchu. Uložíme do chladničky aspoň na 2 až 3 hodiny a následne môžeme krájať a podávať. Prajeme vám dobrú chuť!

Jana, kwestiasmaku.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x