Nepečené 3 Bit rezy

(1 / 5)

Lahodný nepečený rez je ako stvorený do teplých letných dní. Nemusíte stáť pri horúcej rúre a zákusok máte pripravený rýchlo a jednoducho. Bezchybnej kombinácii chutí určite neodoláte a za tento famózny rez vás budú hostia určite vychvaľovať.

Karamelová vrstva, jemné sušienky, lahodný puding a nadýchaná šľahačka. To všetko dovedené do dokonalosti v podobe vychladených rezov s orechovo-čokoládovou posýpkou. Slinky sa vám budú zbiehať už len pri príprave. Neváhajte využiť nasledujúci recept a potešte svoje mlsné jazýčky.

Budeme potrebovať:

500 g maslových sušienok (napríklad Bebe keksy)

500 g salka (uvarené)

2 balenia vanilkového pudingu v prášku

750 ml mlieka

3 polievkové lyžice cukru

200 g masla

500 ml smotany na šľahanie

1 vanilkový cukor

2 balenia stužovača do šľahačky (Smeta-fix)

50 g horkej čokolády

1 polievková lyžica kakaa

50 g vlašských orechov (voliteľné)

Postup:

Objem pripraveného mlieka si rozdelíme na 2 časti. 500 ml mlieka dáme variť a v 250 ml mlieka si pomocou kuchynskej metličky rozmiešame oba pudingy v prášku. Následne pridáme cukor a znovu premiešame tak, aby sa prášok čo najlepšie prepojil s mliekom. Keď nám mlieko v hrnci vrie, vlejeme do neho mlieko s pudingom a za neustáleho miešania varíme na malom plameni, pokiaľ nám zmes nezhustne na puding. Potom ho z plameňa odstavíme a stále miešame, aby sa nám nevytvorila tuhá vrstva na povrchu. Puding môžeme z hrnca preliať do ďalšieho čistého a vychladeného hrnca a zakryť priesvitnou potravinárskou fóliou. Takto necháme puding vychladnúť, aby sme s ním mohli ďalej pracovať.

Kým s anám puding chladí, pripravíme si základ rezov. Na plech o rozmeroch 20 x 30 cm (alebo inú alternatívu) si dáme papier na pečenie. Naň naukladáme tretinu sušienok a tie potom zalejeme skaramelizovaným salkom. To rovnomerne rozotrieme a potom celú vrstvu prikryjeme znovu sušienkami. Keď je puding vychladený, do misy si dáme maslo, ktoré sme nechali zmäknúť pri izbovej teplote. Pomocou mixéra ho vyšľaháme na nadýchanú zmes a za stáleho šľahania k nemu rýchlo po lyžiciach pridávame vychladený vanilkový puding. Keď Získame nadýchanú krémovú zmes, môžeme ju vyliať na druhú vrstvu sušienok a rovnomerne rozotrieť. Pudingovú vrstvu prikryjeme poslednou tretinou sušienok.

Smotanu na šľahanie, ktorá musí byť veľmi dobre vychladená vyšľaháme v chladnej mise na šľahačku, do ktorej pridáme vanilkový cukor. Pred koncom pridáme aj Smeta-fix, aby nám šľahačka držala svoj tvar. Následne ňou natrieme zákusok. V mixéri si zmiešame orechy a kakao a vytvoríme jemnú zmes. Pridáme strúhanú čokoládu a touto zmesou posypeme zákusok po celom povrchu. Uložíme do chladničky aspoň na 2 až 3 hodiny a následne môžeme krájať a podávať. Prajeme vám dobrú chuť!

Jana, kwestiasmaku.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x