Nepečená tvarohovo-čerešňová torta

(5 / 5)

Fantastická torta plná tvarohu a čerešní, ktorá zachutí každému. Neunúvajte sa kvôli nej ani zapínať rúru, pretože hotovú ju máte aj bez zdĺhavého pečenia. Stačí vám zopár ingrediencií a osviežujúca a nepresladená dobrota je na svete. Pripravte si ju podľa chuti aj s lesným ovocím, broskyňami či jahodami. Zakaždým chutí perfektne.

Nepečené torty sú hitom najmä letnej sezóny. Pripravte si jednu z nich vďaka nasledujúcemu receptu.

Budeme potrebovať:

500 g tvarohu (jemný mäkký)

500 g kyslej smotany

500 g čerešní

150 g cukru

400 ml vody

200 g sušienok

100 g masla

50 g želatíny

1 balenie čerešňového želé

Postup:

Úplne na začiatku si pripravíme želatínu, ktorá musí chvíľu odstáť. Dáme ju do 400 ml teplej vody a zamiešame. Necháme ju tak asi 20 minút. Zatiaľ si sušienky presypeme do igelitového uzatvárateľného vrecka a pomocou valčeka na cesto ich rozdrvíme. Môžeme však využiť aj mixér a všetky sušienky rozmixovať na jemnú sypkú hmotu v ňom. Potom si pripravíme misu, do ktorej si sušienky vysypeme. Pridáme k nim maslo, ktoré sme roztopili (nie prepražili) a všetko dôkladne zamiešame. Hmota by mala byť mäkká, poddajná a pri stláčaní rukami by si mala uchovať svoj tvar.

Následne si pripravíme formu na pečenie, ktorú vystelieme papierom. Následne do nej vysypeme všetku sušienkovú hmotu a pomocou rúk, lyžice alebo dna pohára hmotu roztláčame na rovnomernú vrstvu. Viac pritlačíme, aby sušienky držali pohromade aj pri krájaní. Následne formu vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

Želatínu pripravíme vo vodnom kúpeli a rozmiešame, až pokiaľ nie je úplne rozpustená vo vode a necháme ju trochu vychladnúť. Potom si vo veľkej mise zmiešame tvaroh, kyslú smotanu a cukor. Ak chcete, môžete trochu cukru nahradiť vanilkovým. Všetko spolu zamiešame a pomocou mixéra krátko vyšľaháme, aby sa ingrediencie prepojili. Následne odoberieme trochu z tvarohovej zmesi a rozmiešame v želatíne. Potom želatínu s tvarohovou zmesou pridáme znovu do misy, kde pripravujeme tvarohovo-smotanový krém a ešte chvíľu šľaháme. Nemusíme šľahať dlho, pretože hmota rýchlo zhustne. Celú pripravenú hmotu na záver premiestnime do formy na pečenie a rovnomerne rozotrieme na sušienkovom základe. Znovu odložíme do chladničky, aby torta stuhla asi na 2 hodiny.

Na záver si pripravíme čerešňový vrch. Na stuhnutú tortu naukladáme čerešne rovnomerne do kruhu, môžeme ich jemne vtlačiť do tvarohovej vrstvy. Potom si pripravíme čerešňové želé, podľa návodu na obale a vylejeme ho na tortu. Znovu necháme schladiť aspoň na 5 hodín a následne môžeme podávať. Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagram.com,  Jana, takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x