Nepečená tvarohová torta s čučoriedkami

Loading...
(3 / 5)

Pani Radmila si „upiekla“ takúto fantastickú bábovku. „Pečie“ sa v chladničke a je takmer bez roboty. Ak máte radi klasickú smotanovú tortu, vyskúšajte ju pripraviť aj v bábovkovej forme. Super tip a skvelý recept. Zdieľame!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Silvia Haringová (@silvia.haringova) on

Na nepečenú tvarohovú tortu budeme potrebovať:

  • 500 gramov jemného tvarohu
  • 120 gramov zmäknutého masla
  • 200 gramov práškového cukru
  • 400 ml mlieka
  • 1 želatína
  • detské piškóty
  • čučoriedky

Postup:

  • Želatinu si vysypeme do 200 ml mlieka a necháme 10 minút, aby nám nabobtnala, V hrnci ju potom na miernom ohni zahrievame, až kým sa nerozpustí. Pozor, hmota nesmie vrieť, stačí ju ohriať. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  • V miske si následne mixérom vyšľaháme zbytok mlieka, zmäknuté maslo, cukor a želatínu. Po častiach pridáme aj tvaroh. Vymiešame hladký krém.
  • Bábovkovú formu (alebo aj inú) vypláchneme studenou vodou a na spodok dáme čučoriedky. Zalejeme trochou krému a naukladáme piškóty. Opäť zalejeme a vrstvíme aj s piškótami. Posledná vrstva sú piškóty.
  • Bábovku dáme do chladničky na niekoľko hodín, aby dobre stuhla. Formu potom ponoríme na pár sekúnd do horúcej vody a dáme opäť do chladničky na pár minút. Potom vyklopíme, nakrájame a podávame. Dobrú chuť.

Zdroj: superRecepty

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x