Pani Radmila si „upiekla“ takúto fantastickú bábovku. „Pečie“ sa v chladničke a je takmer bez roboty. Ak máte radi klasickú smotanovú tortu, vyskúšajte ju pripraviť aj v bábovkovej forme. Super tip a skvelý recept. Zdieľame!
Na nepečenú tvarohovú tortu budeme potrebovať:
- 500 gramov jemného tvarohu
- 120 gramov zmäknutého masla
- 200 gramov práškového cukru
- 400 ml mlieka
- 1 želatína
- detské piškóty
- čučoriedky
Postup:
- Želatinu si vysypeme do 200 ml mlieka a necháme 10 minút, aby nám nabobtnala, V hrnci ju potom na miernom ohni zahrievame, až kým sa nerozpustí. Pozor, hmota nesmie vrieť, stačí ju ohriať. Odstavíme a necháme vychladnúť.
- V miske si následne mixérom vyšľaháme zbytok mlieka, zmäknuté maslo, cukor a želatínu. Po častiach pridáme aj tvaroh. Vymiešame hladký krém.
- Bábovkovú formu (alebo aj inú) vypláchneme studenou vodou a na spodok dáme čučoriedky. Zalejeme trochou krému a naukladáme piškóty. Opäť zalejeme a vrstvíme aj s piškótami. Posledná vrstva sú piškóty.
- Bábovku dáme do chladničky na niekoľko hodín, aby dobre stuhla. Formu potom ponoríme na pár sekúnd do horúcej vody a dáme opäť do chladničky na pár minút. Potom vyklopíme, nakrájame a podávame. Dobrú chuť.
Zdroj: superRecepty