Nepečená jogurtová torta s jahodami

(5 / 5)

Počasie nám v najbližších dňoch naznačuje, že leto už klope na dvere. S letom prichádzajú letné grilovačky, posedenia s priateľmi pri pohári vína a samozrejme, to si žiada aj lahodný a svieži dezert. Pripravili sme si pre vás jednoduchý jahodovo-smotanový dezert, ktorý máte hotový za pár minút a navyše, bude chutiť každému. Nebude potrebovať nič viac len zopár jahôd, sušienky a jogurt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ~LAURA~ (@micia340) on

Budeme potrebovať:

  • 300 g jahôd
  • 100 g sušienok alebo piškót
  • 400 g prírodného bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
  • 350 g bielej čokolády
  • 10 g želatíny
  • 50 ml vody

Postup:

  • Na začiatok začnite so želatínou. Vrecko želatíny a teda 10 g želatíny zalejte studenou vodou a nechajte, aby želatína napučala. Jahody si umyte a nakrájajte na tenké krúžky. Časť jahôd poukladajte na spodok nádoby. Zvyšok jahôd ešte nechajte bokom.
  • Krém pripravte zmiešaním bieleho jogurtu spolu s roztopenou čokoládou. Pokiaľ je krém málo sladký, môžete pridať práškový cukor. Hotovú želatínu teraz nalejte do pripraveného krému. Dôkladne krém premiešajte.
  • Teraz do misky na vrstvu jahôd nalejte časť krému. Na krém poukladajte sušienky a opäť krém. Takto opakujte, kým stále máte suroviny. Na samotný vrch už len poukladajte zvyšné jahody. Hotový dezert nechajte počas noci vychladiť a môžete podávať. To, ako budete vrstviť je len a len na vás. Použiť môžete aj iné ovocie, napr. čučoriedky.

takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x