Nepečená čokoládovo-tvarohová roláda s banánom

(2 / 5)

Kombinácia čokolády a banánov je odjakživa zaručeným úspechom a nejednému milovníkovi sladkého sa pri pomyslení na takú lahôdku musia zbiehať slinky. Čokoládovo-tvarohová roláda je skutočnou pochúťkou, ktorú pripravíte veľmi rýchlo a dokonca aj bez pečenia. Žiadne zdĺhavé prípravy, čakanie na kysnutie cesta alebo pečenie korpusov. Famózna lahôdka, ktorú máte bleskovo na stole sa už po prvom súste stane jedným z vašich najobľúbenejších dezertov.

Čokoládová roláda s banánom vo vnútri je mojím obľúbencov nie len v prípadoch, keď očakávam návštevu. Deti ju milujú a keď majú chuť na sladké, vždy uprednostním prípravu rolády pred kupovanými sladkosťami z obchodu. Doprajte si aj vy toto lahodné potešenie vďaka nasledujúcemu receptu.

Budeme potrebovať:

110 g horkej čokolády

200 g piškót alebo tortových oplátok

200 g hrudkovitého tvarohu

60 g masla

1 a pol až 2 banány

Postup:

Najprv si pripravíme tortové oplátky alebo piškóty. Môžeme použiť aj mix týchto surovín. V mixéri si ich rozmixujeme na jemný prášok, ktorý potom vysypeme do misy. K tomu pridáme jemný tvaroh a pomocou vidličky začneme všetko premiešavať. Keď vytvoríme homogénnu zmes, pridáme k nej roztopenú čokoládu (využijeme 90 g, zvyšok čokolády si necháme na posypanie) s maslom. Čokoládu, ktorú sme polámali na menšie kúsky roztopíme s maslom vo vodnom kúpeli ale využiť môžeme aj mikrovlnú rúru.

Všetky ingrediencie znovu dobre rozmiešame a vytvoríme jednotnú masu. Z tohto množstva pripravíme 2 rolády, preto si zmes rozdelíme na 2 časti. Rozprestrieme si potravinársku fóliu, na ktorú umiestnime polovicu čokoládovej zmesi. Z masy vytvoríme pás, ktorý zodpovedná dĺžke asi jedného banánu. Do stredu uložíme banán v celku (môžeme prekrojiť na polovicu, ak je veľmi zahnutý) a pomocou fólie banán zrolujeme do masy z čokolády a tvarohu. Vytvorenú roládu stiahnutú vo fólii následne uložíme do chladničky aspoň na pol hodinu, aby poriadne stuhla. Po vybraní z chladničky si roládu obalíme (vyváľame) v zvyšnej nastrúhanej čokoláde. Roládu podávame nakrájanú na kolieska.

Tento recept ponúka i druhú možnosť prípravy, kedy nevytvárame banánovú roládu ale jednotlivé guličky s kúskom banánu uprostred. V tomto prípade si z trochy čokoládovo-tvarohovej masy vytvoríme na dlani okrúhly tvar, do stredu umiestnime koliesko banánu a to potom zabalíme do čokoládovej hmoty. Pripravené guličky tiež necháme stuhnúť v chladničke a pred servírovaním posypeme nastrúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Jana L)

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x