Nebeská roláda

Loading...
(0 / 5)

Nebeská alebo ak chcete ľahká roláda sa pripravuje bez múky, aj preto ten názov. Do cesta ide kakao, ktoré ju dokonale nahradí a s lahodnou plnkou z mascarpone neurobíte chybu. K mascarpone primiešame ovocie, v tomto prípade jahody, no chutná bude aj s malinami alebo čučoriedkami. Naše babičky ju robievali pravidelne, pretože je fantastická.

Na nebeskú roládu budeme potrebovať:

Cesto

  • 5 vajec
  • 120 gramov práškového cukru
  • 60 gramov kakaa

Plnka

Postup:

  • V miske si najskôr vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Šľaháme pokojne aj 10 minút elektrickým šľahačom tak, aby nám hmota narástla a trošku zhustla. Následne po častiach pridávame preosiate kakao. Hotové cesto vylejeme na plech, kde máme papier na pečenie.
  • Cesto dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov, roláda sa však pečie naozaj extrémne krátko, len zhruba 10 minút, vždy si to odkontrolujte. Čo je však najdôležitejšie, nikdy ju nedávajte horúcu ani teplú preč z papiera, cesto je veľmi krehké a trhá sa. Preto najskôr navrstvíme krém a až potom budeme odlepovať z papiera.
  • Plnku pripravíme veľmi jednoducho. Šľahačku vyšľaháme, zmiešame jemne s mascarpone, osladíme a pridáme nakrájané čerstvé jahody. Plnkou zaťažíme cesto a začneme pomaly a opatrne odlepovať papier. Následne roládu skrútime a dáme schladiť do chladničky. Nakrájame a podávame. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x