Uhorky sú fantastické najmú čerstvé, no radi by sme si ich dali aj v zime, preto ich musíme zavárať. AK však máte radi netradičné recepty, inšpirujte sa týmto netradičným, voňavým a chrumkavým spracovaním obyčajných nakladačiek. Budú vám chutiť oveľa lepšie, ako tie klasické kyslé.
5 kg uhoriek
1-2 ČL soli
10 strúčikov cesnaku
viazanička kôpru
2-3 poháre vody
Uhorky umyte, odrežte špičky a rozdeľte jednotlivo na 4 časti. Cesnak pretlačte a kôpor umyte a nasekajte na drobno.
Uhorky dajte do hlbšieho hrnca, zasypte kôprom cesnakom, osoľte, a zakryte. Nechajte odstáť cca 30 minút, aby sa pustila šťava.
Ak máte čas, recept môžete vylepšiť namočením uhoriek vo vode predtým, ako ich zasolíte a posypete aromatickými zložkami.
Uhorky potom uzatvorte do pohárov a podávajte, kedykoľvek dostanete chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru