Nakladané chrumkavé uhorky s cesnakom a kôprom

Loading...
(3.9 / 5)

Uhorky sú fantastické najmú čerstvé, no radi by sme si ich dali aj v zime, preto ich musíme zavárať. AK však máte radi netradičné recepty, inšpirujte sa týmto netradičným, voňavým a chrumkavým spracovaním obyčajných nakladačiek. Budú vám chutiť oveľa lepšie, ako tie klasické kyslé.

Budete potrebovať:

5 kg uhoriek

1-2 ČL soli

10 strúčikov cesnaku

viazanička kôpru

2-3 poháre vody

Postup prípravy:

Uhorky umyte, odrežte špičky a rozdeľte jednotlivo na 4 časti. Cesnak pretlačte a kôpor umyte a nasekajte na drobno.

Uhorky dajte do hlbšieho hrnca, zasypte kôprom cesnakom, osoľte, a zakryte. Nechajte odstáť cca 30 minút, aby sa pustila šťava.

Ak máte čas, recept môžete vylepšiť namočením uhoriek vo vode predtým, ako ich zasolíte a posypete aromatickými zložkami.

Uhorky potom uzatvorte do pohárov a podávajte, kedykoľvek dostanete chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x