Najlepšie odpaľované cesto

Loading...
(4 / 5)

Odpaľované cesto je pre mnohých náročné a aj preto si obľúbený veterník radšej kúpime v cukrárni. Ak ste ho ešte nikdy neskúšali a hľadáte overené tipy, tieto vám pomôžu. Pripravte si chutné veterníky aj doma, cesto stačí naplniť vanilkovým krémom. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dortíkovo (@dortikovo) on

Na základné odpaľované cesto budeme potrebovať:

  • 750 ml vody
  • 300 ml oleja
  • štipka soli
  • 420 gramov hladkej múky
  • 8 vajec
  • šľahačka

V hrnci si vymiešame suroviny na cesto a keď nám hmota trochu zhustne, odstavíme. Po vychladnutí prišľaháme 8 vajec. Cesto na seba striekame dvakrát a pečieme pri teplote 220 stupňov asi 25 minút.

Odpaľované cesto s maizenou

  • 4 vajcia
  • 400 ml vody
  • 200 ml oleja
  • 2 PL maizeny
  • 10PL múky
  • 3PL kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva

Do hrnca nalejeme vodu a olej so štipkou soli, po tom, čo nám tekutiny začnú vrieť, pridáme do hrnca múku, kakao, prášok do pečiva, maizenu a uvaríme hustú kašu. Hmotu odstavíme a necháme vychladnúť. Keď je vlažná, pridávame jedno vajíčko po druhom a opatrne zamiešavame. Takto pripravené cesto premiestnime do cukrárenského vrecúška a na plech vystlaný papierom na pečenie budeme striekať malé kôpky. Pečieme v rúre pri 200 stupňoch, 20 minút.

Rodinný recept na odpaľované cesto

  • 0,5 litra vody
  • 125 gramov masla
  • 1 PL práškového cukru
  • 6 vajec
  • 250 gramov polohrubej múky
  • 1/2 šľahačky

V hrnci si vymiešame suroviny na cesto a keď nám hmota trochu zhustne, odstavíme. Po vychladnutí prišľaháme 8 vajec. Cesto na seba striekame dvakrát a pečieme pri teplote 220 stupňov asi 25 minút.

Odpaľované cesto na plechu

  • 750 ml vody
  • 230 gramov masla
  • 230 gramov hladkej múky
  • štipka soli
  • 8 vajec

Do hrnca nalejeme vodu a rozpustíme si v nej maslo. Pridáme trošku soli. Prisypeme múku a metličkou dobre premiešame. Zohrievame, kým nám hmota nezhustne na miernom plameni. Cesto prelejeme do misky a necháme vychladnúť. Malo by byť lepivé.

Do vychladnutého cesta postupne zašľaháme všetky vajíčka. Pridávame ich jedno po druhom a vždy počkáme, kým sa zašľahá do hmoty. Hotové cesto vylejeme na dva plechy s papierom na pečenie a dáme ich piecť. Teplota pečenia je 200 stupňov a cesto pečieme 30-40 minút, rúru neotvárame.

 

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x