Odpaľované cesto je pre mnohých náročné a aj preto si obľúbený veterník radšej kúpime v cukrárni. Ak ste ho ešte nikdy neskúšali a hľadáte overené tipy, tieto vám pomôžu. Pripravte si chutné veterníky aj doma, cesto stačí naplniť vanilkovým krémom.
View this post on Instagram
V hrnci si vymiešame suroviny na cesto a keď nám hmota trochu zhustne, odstavíme. Po vychladnutí prišľaháme 8 vajec. Cesto na seba striekame dvakrát a pečieme pri teplote 220 stupňov asi 25 minút.
Do hrnca nalejeme vodu a olej so štipkou soli, po tom, čo nám tekutiny začnú vrieť, pridáme do hrnca múku, kakao, prášok do pečiva, maizenu a uvaríme hustú kašu. Hmotu odstavíme a necháme vychladnúť. Keď je vlažná, pridávame jedno vajíčko po druhom a opatrne zamiešavame. Takto pripravené cesto premiestnime do cukrárenského vrecúška a na plech vystlaný papierom na pečenie budeme striekať malé kôpky. Pečieme v rúre pri 200 stupňoch, 20 minút.
V hrnci si vymiešame suroviny na cesto a keď nám hmota trochu zhustne, odstavíme. Po vychladnutí prišľaháme 8 vajec. Cesto na seba striekame dvakrát a pečieme pri teplote 220 stupňov asi 25 minút.
Do hrnca nalejeme vodu a rozpustíme si v nej maslo. Pridáme trošku soli. Prisypeme múku a metličkou dobre premiešame. Zohrievame, kým nám hmota nezhustne na miernom plameni. Cesto prelejeme do misky a necháme vychladnúť. Malo by byť lepivé.
Do vychladnutého cesta postupne zašľaháme všetky vajíčka. Pridávame ich jedno po druhom a vždy počkáme, kým sa zašľahá do hmoty. Hotové cesto vylejeme na dva plechy s papierom na pečenie a dáme ich piecť. Teplota pečenia je 200 stupňov a cesto pečieme 30-40 minút, rúru neotvárame.