Počuli ste už o zákusku Londýnske rezy? Pripravovať sa môžu s orechmi alebo kokosom. Dnes si pripravíme práve druhý variant, pričom na cesto pridávame aj chutný domáci džem, ideálne kyslejší ríbezľový. Tieto rezy zachutia každému milovníkovi kokosu. Pripravené podľa receptu pani Márie.
Na cesto:
- 400 gramov hladkej múky
- 10 gramov prášku do pečiva
- 150 gramov práškového cukru
- 250 gramov masla
- 5 žĺtok
Na kokosový sneh:
- 5 bielkov
- 200 gramov práškového cukru
- 200 gramov kokosu
- ríbezľový lekvár
- Najskôr si zo všetkých surovín zamiesime cesto. Valčekom alebo ručne ho uložíme na plech s papierom na pečenie. Cesto pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch, doba pečenia je 15 minút. Medzitým si pripravíme plnku. Bielka začneme šľahať a postupne pridávame cukor. Až na záver metličkou primiešame kokos.
- Upečené cesto natrieme ríbezľovým lekvárom a na lekvár navrstvíme kokosový sneh. Teplotu v rúre znížime na 170 stupňov a rezy pečieme ďalších 15 minút. Koláč vyberieme a necháme vychladnúť, nakrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť.