Najlepšie domáce rezance

Loading...
(0 / 5)

Domáce pečivo a domáce knedle väčšina ľudí preferuje. Výborné sú aj domáce rezance. Ak ich chcete pripraviť, musíte vyskúšať tento recept, ktorý sme našli na sociálnych sieťach.

Na domáce rezance budeme potrebovať

  • 80 dekagramov polohrubeh múky
  • 8 vajíčok
  • 1 PL studenej vody

Domáce rezance si pripravíme nasledovne

  • Na 10 dekagramov múky dajte jedno vajíčko, podľa toho, koľko množstva chcete.
  • Vajíčka si rozšľahajte vidličkou v miske a pomaly pridávajte múku. Pridajte aj jednu polievkovú lyžicu vody.
  • Postupne rukou mieste cesto. Nesmie byť ani mäkké, ani tvrdé. Keď je vymiesené do hladka posypeme dosku múkou a nechajte hodinu odpočívať.
  • Bochník si potom rozkrojte na štyri kusy. Postupne si jednotlivé kúsky vaľkáme valčekom. Keď máme rozvaľkaný štvrtý bochník, môžete krájať.
  • Nezabudnite používať ostrý nôž. Sušte na plachte asi týždeň. V papierovej krabici vám vydržia aj niekoľko mesiacov.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x