Domáce pečivo a domáce knedle väčšina ľudí preferuje. Výborné sú aj domáce rezance. Ak ich chcete pripraviť, musíte vyskúšať tento recept, ktorý sme našli na sociálnych sieťach.
Na domáce rezance budeme potrebovať
- 80 dekagramov polohrubeh múky
- 8 vajíčok
- 1 PL studenej vody
Domáce rezance si pripravíme nasledovne
- Na 10 dekagramov múky dajte jedno vajíčko, podľa toho, koľko množstva chcete.
- Vajíčka si rozšľahajte vidličkou v miske a pomaly pridávajte múku. Pridajte aj jednu polievkovú lyžicu vody.
- Postupne rukou mieste cesto. Nesmie byť ani mäkké, ani tvrdé. Keď je vymiesené do hladka posypeme dosku múkou a nechajte hodinu odpočívať.
- Bochník si potom rozkrojte na štyri kusy. Postupne si jednotlivé kúsky vaľkáme valčekom. Keď máme rozvaľkaný štvrtý bochník, môžete krájať.
- Nezabudnite používať ostrý nôž. Sušte na plachte asi týždeň. V papierovej krabici vám vydržia aj niekoľko mesiacov.