Najlepšia paradajková omáčka na cestoviny a mäso

Loading...
(5 / 5)

Omáčka „Tomato Cobra“ patrí po celom svete medzi veľmi obľúbené. Jej základom sú paradajky a čili papričky. Omáčku môžete pripraviť dvoma jednoduchými spôsobmi. Môžete ju pripraviť pomocou varenia, ale aj bez varenia. „Tomato Cobra“ je univerzálna paradajková omáčka, ktorú môžete použiť na cestoviny a rovnako aj ako omáčku k mäsu. Všetko je len na vašej fantázii.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 毎日運活!運がいい!! (@seikokirameki) on

Na omáčku budeme potrebovať:

  • 5 kg paradajok
  • 3-4 ks čili papričiek
  • 2 zväzky koriandru
  • 3 mrkvy
  • 2,5 lyžičky soli
  • sušené bylinky podľa chuti
  • 2 zväzky kôpru
  • 3 zväzky petržlenu
  • 1 pohár olivového oleja
  • 4 celé cesnaky

Postup:

  • Umyté paradajky nakrájajte na menšie kúsky a následne ich rozmixujte. Vzniknuté paradajkové pyré nalejte do hrnca a nechajte variť jednu hodinu na miernom ohni.
  • Čili papričky nastrúhajte na strúhadle alebo rozmixujte. To isté spravte s mrkvou a všetko následne pridajte do varených paradajok. Poriadne premiešajte a pridajte sušené bylinky. So všetkými pridanými ingredienciami varte ďalších 25 minút.
  • Cesnak očistite a pretlačte a spolu s petržlenovou vňaťou a kôprom pridajte do omáčky. Premiešajte a varte ešte 8-10 minút. Dve minúty pred koncom varenia pridajte olej a soľ.
  • Hotovú omáčku nalejte do pohárov a zasterilizujte. Omáčku nezabudnite skladovať v chlade.

sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x