Na koláčik je čas a chuť jednoducho vždy. Najlepšie však je, keď si ho pripravíte doma a svojpomocne. Klasikou je aj nepečený srnčí chrbát.
Na nepečený srnčí chrbát budeme potrebovať
- veľký balík piškót
- 12 dekagramov posekaných orechov
- 250 mililitrov mlieka
- 4 PL kakaa
- polovica čokoládového pudingu
- 2 vanilkové cukru
- 3 PL kryštálového cukru
- štyri kocky horkej čokolády
- 12 dekagramov masla
- rum podľa chuti
Nepečený srnčí chrbát si pripravíme nasledovne
- Balík piškót si polámeme na kúsky a pridáme k nim posekané orechy. Potom si v hrnci uvaríme mlieko s kakaom a pudingom. Pridáme vanilkový cukor, kryštálový cukor a pár kociek horkej čokolády.
- Uvaríme si kašu a pridáme maslo. Varíme za stáleho miešania a pridáme podľa chuti rum.
- Ešte teplé zmiešame s polámanými piškótami a orechmi. Vyložíme si formu fóliou a koláč do nej vlejeme. Dáme stuhnúť.