Vitamíny v chladnom období si naše telo priam vyžaduje. Ponúkam vám preto jednoduchý recept na hráškovú polievku, ktorej čaro sa skrýva v jednej tajnej ingrediencii. V súčasnom jesenno-zimnom období je to moja najobľúbenejšia polievka. Nebojte sa vyskúšať niečo nového, oživí to vašu kuchyňu a všetci sa budú čudovať, ako môže hrášok tak dobre chutiť!
V prvom kroku si necháme v hrnci zovrieť vodu, ja zvyknem cca 1,5 litra. Kým sa voda ohrieva, ošúpeme si zemiaky, ktoré umyjeme a následne nakrájame na menšie kocky.
Keď voda zovrie, pridáme nakrájané kocky zemiakov, necháme ich asi 5 minút povariť. Potom pridáme aj hrášok, soľ a bujón. Nechávame variť cca 15 minút. Pri tomto recepte neprekáža ani to, ak sa náhodou suroviny rozvaria, pretože o to bude mať náš mixér ľahšiu prácu.
Následne vlejeme do hrnca jeden celý cottage cheese a pridáme cca 1,5 dcl mlieka pre zjemnenie chuti. Necháme povariť 5-10 minút. Nemusíte sa báť, ak uvidíte, že cottage sa neroztopil – je to úplne v poriadku.
Posledným krokom je nechať polievočku trošku vychladnúť a vliať ju do mixéra a celé množstvo rozmixovať. Ja osobne si to zvyknem miešať v mixéri na smoothie, keďže moja kuchyňa zatiaľ nedisponuje kuchynským robotom, alebo väčším mixérom. Ak robievam polievočky viacej, pokojne si to rozmixujem na dva krát a potom iba dokopy premiešam, aby mali rovnakú konzistenciu.
Podávať môžeme s vajíčkom na tvrdo, alebo so strúhaným syrom, či opraženým mletým mäskom.