Najlepší hráškový krém

Loading...
(0 / 5)

Vitamíny v chladnom období si naše telo priam vyžaduje. Ponúkam vám preto jednoduchý recept na hráškovú polievku, ktorej čaro sa skrýva v jednej tajnej ingrediencii. V súčasnom jesenno-zimnom období je to moja najobľúbenejšia polievka. Nebojte sa vyskúšať niečo nového, oživí to vašu kuchyňu a všetci sa budú čudovať, ako môže hrášok tak dobre chutiť!

Na hráškový krém budeme potrebovať:

  • 2-3 hrste hrášku
  • 3-4 zemiaky
  • 1 bujón
  • malú lyžičku soli
  • mlieko
  • vodu
  • 1 cottage cheese

Postup:

  • V prvom kroku si necháme v hrnci zovrieť vodu, ja zvyknem cca 1,5 litra. Kým sa voda ohrieva, ošúpeme si zemiaky, ktoré umyjeme a následne nakrájame na menšie kocky.
  • Keď voda zovrie, pridáme nakrájané kocky zemiakov, necháme ich asi 5 minút povariť. Potom pridáme aj hrášok, soľ a bujón. Nechávame variť cca 15 minút. Pri tomto recepte neprekáža ani to, ak sa náhodou suroviny rozvaria, pretože o to bude mať náš mixér ľahšiu prácu.
  • Následne vlejeme do hrnca jeden celý cottage cheese a pridáme cca 1,5 dcl mlieka pre zjemnenie chuti. Necháme povariť 5-10 minút. Nemusíte sa báť, ak uvidíte, že cottage sa neroztopil – je to úplne v poriadku.
Foto: Veronika S.
  • Posledným krokom je nechať polievočku trošku vychladnúť a vliať ju do mixéra a celé množstvo rozmixovať. Ja osobne si to zvyknem miešať v mixéri na smoothie, keďže moja kuchyňa zatiaľ nedisponuje kuchynským robotom, alebo väčším mixérom. Ak robievam polievočky viacej, pokojne si to rozmixujem na dva krát a potom iba dokopy premiešam, aby mali rovnakú konzistenciu.
Foto: Veronika S.
  • Podávať môžeme s vajíčkom na tvrdo, alebo so strúhaným syrom, či opraženým mletým mäskom.
Foto: Veronika S.

Veronika S.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x