Najlepší biskupský chlebíček

(5 / 5)

Biskupský chlebíček je snáď najznámejšou domácou maškrtou, ktorá nezaťaží žalúdok, nezalejte naše telo cukrom a pritom je v podstate príjemným osviežením každého posedenia pri dobrej káve alebo čaji. Ak robíte biskupský chlebíček tradične s vlašskými orechmi, skúste ich nahradiť mandľami. Uvidíte, že aj chuť bude mať odrazu celkom iný rozmer.

Budete potrebovať:

3 vajcia

200g hnedého cukru

480g polohrubej múky

1 balíček prášku do pečiva

50g mandlí

50g hrozienok

Postup prípravy:

Múku si preosejte s práškom do pečiva, celé vajcia vyšľahajte s cukrom. Kým ešte vajíčka šľaháte, pridajte do zmesi polovicu múky, potom cesto miešajte už len lyžičkou. Pridajte doň mandle nasekané na menšie kúsky, alebo aj celé a hrozienka. Zostávajúcu múku si vysypte na dosku a do stredu múky vylejte cesto. Teraz ho vypracujte už len rukami. Cesto by malo byť mäkké ako plastelína, no nemalo by sa lepiť na ruky. Vymodelujte z neho valce ľubovoľnej dĺžky a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 25 minút. Potom plech vyberte a valce nakrájajte na kolieska hrubé asi 2 cm. Všetky kúsky položte späť na plech a dajte na program sušenia ešte na 5-10 minút. Biskupský chlebíček uložte do uzatvárateľnej škatule. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagram, (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x