Stačí zmiešať 4 suroviny podľa postupu a tortu uložiť na pár hodín do chladničky. Tento dezert je taký jemný, že sa doslova rozpúšťa v ústach. Nikdy si nedáte len jeden kúsok! Základ je tvorený z maslových keksov a nepotrebujete ani rúru. Za 30 minút je torta hotová.
250 gramov maslových keksov
150 gramov masla
360 gramov čokolády
460 gramov krémového syru Philadelphia (alebo mascarpone)
Keksy si v mixéri rozmixujeme úplne dohladka. Pridáme k nim roztopené maslo, ktoré sme si v hrnci roztopili spolu so 40 gramami čokolády a vymiešame hmotu, ktorá bude mať konzistenciu piesku. V inej miske si pomocou mixéru vymiešame krémový syr so zvyškom roztopenej čokolády. Vytvoríme čokoládový hustý krém. Do tortovej formy na spodok natlačíme keksové cesto a naň vylejeme krémový čokoládový syr. Chladíme asi 6 hodín v chladničke, takže je dobre, keď si túto tortu pripravíte vopred. Nakrájame a podávame napríklad s malinami. Dobrú chuť.
Lucia M.