Najjednoduchší jablkový Tarte Tatin

Loading...
(5 / 5)

Poznáte jablkový koláč Tarte Tatin? Ide o obrátený karamelový zákusok, ktorý je veľmi jednoduchý na prípravu. Potrebovať budete len pár surovín, všetky mávate bežne doma. Ak vám ešte z jesene ostali jabĺčka, tento koláč je skvelá voľba. Mali sme ho už dvakrát za posledný týždeň.

Jablkový Tarte Tatin

Na prípravu budeme potrebovať:

  • 5 stredne veľkých jabĺk
  • 100 gramov trstinového cukru
  • 2-3 lyžice masla
  • 1 lístkové cesto
  • vajíčko na potretie

Postup:

  • Jablká si ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky. V hrnci si najskôr roztopíme cukor a za stáleho miešania pridáme maslo. Vytvoríme hustý karamel.
  • Pripravíme si okrúhlu formu, kde na spodok dáme pár lyžíc karamelu. Naň poukladáme jablká a na jablká dáme cesto. Keďže je v tvare obdĺžnika, prispôsobíme ho ručne. Cesto na okrajoch povtláčame do formy.
  • Na vrchu ho potrieme vajíčkom. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. Keď nám koláč vychladne, tak ho preklopíme jablkami smerom hore. Skladujeme v chladničke, podávame na druhý deň. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x