Máte chuť na dobrý koláč, no nechcete nič zložité? Vyskúšajte si pripraviť čokoládový závin. Naplniť ho môžete aj makom, orechovou plnkou alebo tvarohom. My sme sa rozhodli pre čokoládový. Tento recept je ideálny aj pre tých, čo s pečením len začínajú. Podľa tohto receptu sa vždy závin podarí, dokonca ani nepopraská.
Na Čoko závin budeme potrebovať:
- 500 gramov hladkej múky
- 1 balíček droždia (alebo 25 gramov kocka)
- 2,5 dcl oleja
- 3 PL cukru
- 300 ml mlieka
- trošku soli
- Granko (alebo kakao+cukor)
- trošku masla
Postup:
- Najskôr si pripravíme kvások. Zmiešame vlažné mlieko s cukrom a droždím a necháme 10 minút postáť. Následne pridáme aj ostatné surovinya vymiesime cesto.
- To necháme trochu podkysnúť. Následne ho na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenký plát, ktorý naplníme sladkou čoko plnkou. Tú si pripravíme tak, že zmiešame granko s rozpusteným maslom.
- Keď plnku nanesieme na cesto, jemne zrolujeme a poprepichujeme vidličkou. Pečieme pri teplote 180 stupňov len 20 minút. Po upečení potrieme trošku roztopeným maslom a poprášime cukrom. Dobrú chuť.
Lucia M.