Sladkosti z tvarohu sú malý zázrak z jedného prozaického dôvodu – väčšinou ich milujú aj tí, ktorí tvaroh v bežnej forme neznášajú. Všetko je to len o tepelnej úprave. Tá tvarohu pomôže k úchvatnej chuti.
Pri tvarohových koláčoch ženy odjakživa používali rôzne vylepšenia a vymýšľali nové a nové recepty. Tak sa zdá, že tvaroh je možné upraviť na milión spôsobov. A jeden z nich sú tieto chutné placky z tvarohového cesta. Keď ich raz vyskúšate, úplne si ich zamilujete. Tej chuti nemôžu konkurovať ani len klasické lievance.
600g hrudkovitého tvarohu
100g kryštálového cukru
2 PL polohrubej múky
1 vajce
olej
štipka soli
Hrudkovitý tvaroh pretlačte cez sitko. Nemal by byť ani veľmi suchý, ani veľmi šťavnatý. K pretlačenému tvarohu pridajte cukor, vajce a štipku soli. Poriadne premiešajte a naberajte do dlaní stredne veľké guľky. Tie namočte do taniera s múkou a v dlani z nich spravte hrubšiu placku.
Dajte si rozohriať olej na panvicu. Pomúčené tvarohové placky dávajte na olej a opekajte do zlatista. Panvicu môžete pri opekaní aj prikryť, nech vajce prejde teplom.
Hotové placky dávajte na papierový obrúsok, aby nasal prebytočný olej.
Podávajte s džemom, ovocím, šľahačkou, medom, alebo čímkoľvek, čo máte radi. Ak však práve nič po ruke nemáte, nezúfajte. Toto jedlo je fantastické aj samotné iba posypané práškovým cukrom. Dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru