Mrkvová nátierka

(1 / 5)

Mrkva, ten bohatý zdroj betakaroténu, vďaka ktorého konzumácii sa rýchlejšie opálime. Prinášame vám recept na jednoduchú mrkvovú nátierku, ktorá je ideálnym štartom, do nového, slnečného dňa. Možno aj u vás je ťažké nahovoriť deti, či mužov na to, aby konzumovali viac zeleniny. Ja som vyskúšala túto nátierku a ani nespoznali, že ide o mrkvu. Stala sa jednou z najobľúbenejších nátierok v našej domácnosti. Jej výhody nie sú len zdravotné, avšak aj časové, pretože ju máte hotovú len za 10 minút.

Budeme potrebovať:

  • baby mrkvy
  • maslo
  • soľ
  • smotanová nátierka / tavený syr
Veronika/receptik.sk

Postup:

  • Najskôr dáme zovrieť vodu do menšieho hrnca. Môžete použiť či už mrazené mrkvičky, alebo čerstvé a necháme ich uvariť so štipkou soli a masla pre mäkkosť a príjemnú chuť mrkiev. Vyberieme ich z vody a vložíme do misky, alebo taniera, v ktorom sa nátierka bude miešať.
  • K mrkvám pridáme cca 2 polievkové lyžice masla, alebo aj viac – podľa potreby a množstva uvarených mrkiev. Pridáme taktiež kúpenú smotanovú nátierku alebo tavený syr.
  • Pridáme štipku soli podľa chuti a buď mixérom, alebo klasicky vidličkou roztlačíme ingrediencie a zmiešame ich.  Následne hotovú nátierku natrieme na pečivo a môžeme podávať napríklad s volským okom, alebo zeleninou.
  • Dobrú chuť!
Veronika/receptik.sk

Veronika Seldáčeková

Chutil ti tento recept?

komentárov

x