Mrkva, ten bohatý zdroj betakaroténu, vďaka ktorého konzumácii sa rýchlejšie opálime. Prinášame vám recept na jednoduchú mrkvovú nátierku, ktorá je ideálnym štartom, do nového, slnečného dňa. Možno aj u vás je ťažké nahovoriť deti, či mužov na to, aby konzumovali viac zeleniny. Ja som vyskúšala túto nátierku a ani nespoznali, že ide o mrkvu. Stala sa jednou z najobľúbenejších nátierok v našej domácnosti. Jej výhody nie sú len zdravotné, avšak aj časové, pretože ju máte hotovú len za 10 minút.
Najskôr dáme zovrieť vodu do menšieho hrnca. Môžete použiť či už mrazené mrkvičky, alebo čerstvé a necháme ich uvariť so štipkou soli a masla pre mäkkosť a príjemnú chuť mrkiev. Vyberieme ich z vody a vložíme do misky, alebo taniera, v ktorom sa nátierka bude miešať.
K mrkvám pridáme cca 2 polievkové lyžice masla, alebo aj viac – podľa potreby a množstva uvarených mrkiev. Pridáme taktiež kúpenú smotanovú nátierku alebo tavený syr.
Pridáme štipku soli podľa chuti a buď mixérom, alebo klasicky vidličkou roztlačíme ingrediencie a zmiešame ich. Následne hotovú nátierku natrieme na pečivo a môžeme podávať napríklad s volským okom, alebo zeleninou.