Aj vy máte tak radi to príjemné osvieženie zmrzlinou, či nanukom počas horúcich letných dní? Čo tak si pripraviť túto skvelú mrazenú pochúťku aj doma a dokonca úplne bez cukru? Tento recept vám zaručene bude chutiť a určite ním potešíte aj svojich blízkych. Ulahodí vašim očiam ale aj chuťovým bunkám, dosť však písania, vyskúšajte si ho sami.
500 g bieleho jogurtu
400 g tvarohu
2 PL medu
100 ml smotany na šľahanie
ovocie
čokoládu na poliatie
Do misy vlejeme 100 ml šľahačky, ktorú vyšľaháme do tuhého stavu. Keď je šľahačka už v tuhom stave, pridáme biely jogurt, tvaroh a 2 lyžice medu. Zmiešame tyčovým mixérom a vlejeme do misy.
Misu je však potrebné vyberať na základe toho, že ju neskôr vložíte do mrazničky. Hotovú zmes teda vlejeme do misy a vložíme ju do mrazničky na cca 3-4 hodiny – závisí od výkonu a nastavenia vašej mrazničky, preto odporúčam kontrolovať pred podávaním. Po zamrazení jogurtového dezertu ho vyberieme z mrazničky, misu otočíme dolu hlavou a vyklopíme na tácku, či tanier. Následne už len dozdobíme ovocím podľa toho, aké vám chutí. My sme použili jahody, broskyne, hrušky, či černice a napokon, ak obľubujete čokoládu, môžete mrazený dezert poliať roztopenou čokoládou.
Prajem dobrú chuť!
Veronika Sedláčeková