Morčací Stroganov v pomalom hrnci

Loading...
(4.8 / 5)

Máte doma pomalý hrniec? Najnovšie je to veľký hit! Je to presný opak tlakového hrnca, nepotrebujete mäso podlievať, robí sa dlho, pokiaľ nastavíte najnižšiu teplotu, môžete ho nechať variť aj cez noc. Skvelá vychytávka, ktorá sa hodí najmä tým, čo radi varia dusené mäso a zeleninu na milión spôsobov.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kamila 🙂🥑 mom & home cook 🙂👩‍🍳 (@kamicookblog) on

Na morčací stroganov v pomalom hrnci budeme potrebovať:

  • morčacie prsia
  • soľ a korenie
  • mleté čili
  • worcesterská omáčka
  • olej
  • cibuľka
  • kyslé uhorky
  • kto má rád tak šampiňóny
  • 1-2 dcl vody
  • kečup
  • horčica
  • šľahačková smotana

Postup:

  • Mäso si narežeme na rezance a v miske ho osolíme a okoreníme. Pridáme čili podľa chuti a worcester. V panvici si na oleji osmažíme cibuľku a pridáme mäso. Uzavrieme póry a odstavíme
  • Mäso aj s cibuľou presunieme do pomalého hrnca a pridáme uhorky a kto chce tak aj nakrájané šampiňóny. Podlejeme troškou vody, pridáme kečup a horčicu a dusíme na vysokej teplote asi 3 hodiny. Na koniec pridávame smotanu a necháme ešte asi 30 minút dusiť. Podávame s ryžou, hranolkami alebo cestovinou či maslovými haluškami. Dobrú chuť.

Lucia M., foto: Kami (Recepty a rady do kuchyne)

 

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x