Moravské koláče s pudingovou plnkou

Loading...
(5 / 5)

Nie sú to typické Moravské koláče, no vyzerajú takmer identicky. Rozdiel je ale v plnke. Dnes sme sa rozhodli zverejniť tip od pani Gabiky, ktorá si ich upiekla ráno ku kávičke. Recept nie je náročný, zvládne ho aj ten, čo v živote nepiekol. MŇAM!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sašena ٿ Chudíková (@saska_chudikova) on

Na Moravské koláče s pudingovou plnkou budeme potrebovať:

  • 500 gramov hladkej múky
  • 50 gramov práškového cukru
  • 3 žĺtka
  • trošku soli
  • 2 dcl oleja
  • 1/4 litra mlieka
  • 1 droždie

Plnka

  • 500 gramov tvarohu
  • slivkový lekvár
  • cukor podľa chuti
  • 1 vajíčko
  • 1 vanilkový puding

Postup:

  • Najskôr si zmiešame suroviny na cesto, ktoré vypracujeme a nenechávame ho kysnúť. Hneď si ho rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme. Keď si vykrojíme pohárom jeden koláč, necháme ho nakysnúť pod pohárom.
  • Pripravíme si plnku a to nasledovne. Tvaroh mixujeme s 1 vajíčkom a cukrom, pridáme uvarený a vychladnutý puding.
  • Keď nám kolieska pod pohárom trochu nakysnú, plníme ich tvarohovou plnkou a do stredu dáme trošku slivkového lekváru. Koláče pečieme na 180 stupňoch asi 20 minút. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x