Nie sú to typické Moravské koláče, no vyzerajú takmer identicky. Rozdiel je ale v plnke. Dnes sme sa rozhodli zverejniť tip od pani Gabiky, ktorá si ich upiekla ráno ku kávičke. Recept nie je náročný, zvládne ho aj ten, čo v živote nepiekol. MŇAM!
- 500 gramov hladkej múky
- 50 gramov práškového cukru
- 3 žĺtka
- trošku soli
- 2 dcl oleja
- 1/4 litra mlieka
- 1 droždie
Plnka
- 500 gramov tvarohu
- slivkový lekvár
- cukor podľa chuti
- 1 vajíčko
- 1 vanilkový puding
Postup:
- Najskôr si zmiešame suroviny na cesto, ktoré vypracujeme a nenechávame ho kysnúť. Hneď si ho rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme. Keď si vykrojíme pohárom jeden koláč, necháme ho nakysnúť pod pohárom.
- Pripravíme si plnku a to nasledovne. Tvaroh mixujeme s 1 vajíčkom a cukrom, pridáme uvarený a vychladnutý puding.
- Keď nám kolieska pod pohárom trochu nakysnú, plníme ich tvarohovou plnkou a do stredu dáme trošku slivkového lekváru. Koláče pečieme na 180 stupňoch asi 20 minút. Dobrú chuť.
Lucia M.