Koláče a sladkosti, to je niečo, nad čím takmer nikto neohrnie nos. V posledných rokoch si však získal obľubu klasický dezert, a to pavlova torta. Skúsiť však môžete práve mini pavlovky.
Na mini pavlovky budeme potrebovať
- 4 vaječné bielka
- 250 gramov krupicového cukru
- 100 gramov práškového cukru
- 300 mililitrov šľahačky
- mascarpone
- čučoriedky
- maliny
- jahody
Mini pavlovky si pripravíme nasledovne
- Približne 4 minúty nad parou miešame bielka s krupicovým cukrom. Potom šľaháme mixérom na nižších otáčkach približne 5 minút.
- Pridávame práškový cukor a šľaháme na vyšších otáčkach. Následne vytvarujeme tortičky a sušíme v rúre na 80 stupňov asi 50 minút.
- Krém si pripravíme zmiešaním šľahačky a mascarpone. Ozdobíme ovocím.