Mini langoše

Loading...
(4 / 5)

Dostali ste chuť na langoše? S kečupom, nastrúhaným syrom a cesnakom chutia priam božsky. Ak nechcete robiť klasické, môžete ich vykrojiť pohárom a urobiť si mini verziu, ktorá sa konzumuje oveľa jednoduchšie. Droždie by už nemalo byť problém a v obchode ho kúpite. Konečne si môžeme pripraviť obľúbené pečivo a koláče.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tereza Pagáčová (@terezk_) on

Na mini langoše budeme potrebovať:

  • 500 gramov hladkej múky
  • 1 kocka droždia
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL cukru
  • 3 dcl mlieka
  • 1 vajíčko
  • 1 téglik malej kyslej smotany

Postup:

  • Do mlieka dáme cukor, trošku zohrejeme a pridame kvasnice. Počkáme kým kvasnice začnú pracovať a pridáme ich do osolenej muky. Vypracujeme cesto, do ktorého ešte pridáme vajíčko a kyslú smotanu.
  • Cesto necháme v teple vykynúť. Stačí 30 minút. Potom si vyvaľkáme placky, počkáme 10 minút a začneme smažit na oleji. Podávame buď s kečcupom a syrom alebo smotanou a syrom a samozrejme, nezabudnúť poriadne ocesnakovat.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x