Dostali ste chuť na langoše? S kečupom, nastrúhaným syrom a cesnakom chutia priam božsky. Ak nechcete robiť klasické, môžete ich vykrojiť pohárom a urobiť si mini verziu, ktorá sa konzumuje oveľa jednoduchšie. Droždie by už nemalo byť problém a v obchode ho kúpite. Konečne si môžeme pripraviť obľúbené pečivo a koláče.
- 500 gramov hladkej múky
- 1 kocka droždia
- 1/2 ČL soli
- 1/2 ČL cukru
- 3 dcl mlieka
- 1 vajíčko
- 1 téglik malej kyslej smotany
Postup:
- Do mlieka dáme cukor, trošku zohrejeme a pridame kvasnice. Počkáme kým kvasnice začnú pracovať a pridáme ich do osolenej muky. Vypracujeme cesto, do ktorého ešte pridáme vajíčko a kyslú smotanu.
- Cesto necháme v teple vykynúť. Stačí 30 minút. Potom si vyvaľkáme placky, počkáme 10 minút a začneme smažit na oleji. Podávame buď s kečcupom a syrom alebo smotanou a syrom a samozrejme, nezabudnúť poriadne ocesnakovat.
Lucia M.