Mini kakaovník a tvarožník

Loading...
(4.7 / 5)

Ostalo vám ešte nejaké droždie? Pripravte si tieto úžasné mini kakaovníky a tvarožníky. Kto má rád, môže cesto naplniť aj makovou, orechovou alebo škoricovou plnkou. Sú skvelé na raňajky alebo desiatu, prípadne namiesto koláča na plechu. Z cesta pripravíte aj jeden celý závin, chutiť bude rovnako dobre.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Viktoria Sokoliova Obsitosova (@vikussiiiiik) on

Na mini kakaovníky a tvarožníky budeme potrebovať:

  • 500 gramov polohrubej múky
  • 30 gramov čerstvých kvasníc
  • 250 ml mlieka
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • 80 ml oleja
  • štipka soli

Na plnku

  • granko
  • jemný tvaroh
  • vanilkový cukor
  • roztopené maslo
  • vajíčko+mlieko na potretie

Postup:

  • V prvom rade si treba pripraviť kvások. Do misky dajte rozdrvené droždie, zalejte ho teplým mliekom a pridajte cukor. Nechajte vykysnúť na teplom mieste asi 10 minút. Medzitým si v miske zmiešajte múku, štipku soli, celé vajce a olej a potom prilejete kvások.
  • Rukami vypracuje cesto, poprášte ho múkou a zakryte utierkou. Nechajte podkysnúť asi 30 minút na teplom mieste a zatiaľ si pripravte tvarohovú plnku. Tvaroh vymiešajte s cukrom, pridať môžete aj hrozienka.
  • Vykysnuté cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske a naplňte plnkou. Cesto si môžete rozdeliť na 2 až 4 časti, pracujte od oka podľa toho, koľko máte plnky a koľko cesta.
  • Každé cesto natrite tvarohovou plnkou alebo posypte grankom. Najskôr ho ale potrite roztopeným maslom.
  • Zrolujte záviny obvyklým spôsobom, nakrájajte na jednotlivé slimáky a dajte ich na plech. Na záver si už len rozmiešajte vajcia s mliekom a potrite ním vrch závinov, aby nepopraskali. Pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov zhruba 20-25 minút. Prajeme dobrú chuť!

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x