Jar je sezóna, kedy telu doprajeme čerstvosť v podobe fajnovej zeleniny a ovocia. Ak aj vy s teplom prechádzate skôr na akúsi „šalátovú“ stravu, tento recept vás určite poteší. Šaláty sú ľahké, chutné, obsahujú veľa vitamínov a telu prospešných látok. Mladá kapusta a cuketa je skvelá kombinácia, ktorá sa hodí aj k mäsu alebo na grilovačky.
500 gramov bielej kapusty
4 PL citrónovej šťavy
250 gramov hokkaido tekvice
1/2 lyžičky cukru
1 PL horčice
40 gramov mrkvy
šalátové korenie
trochu kurkumy
olivový olej
bylinky na chuť: bazalka, petržlenová vňať…
Zeleninu si umyjeme, očistíme, nakrájame a vložíme do misky. Primiešame všetky ostatné suroviny a dobre premiešame. Servírujeme napríklad ku grilovanému mäsu ale tento šalát chutí skvele aj samotný. Dobrú chuť.
Lucia M.