Medvedie labky sú klasika, aj keď sa ich mnohé bojíme pripraviť kvôli záverečnému vyklopeniu z formičky. Áno, môže to byť trochu komplikované. Čo ak vám ale povieme, že pri tomto recepte nemusíte formičky vytrieť maslom any vysypávať múkou? Tento geniálny recept si zamilujete. Pochádza od Janky, ktorá ich pečie podľa svojej babky.
- 200 gramov hladkej múky
- 100 gramov polohrubej múky
- 1 maslo (250 gramov)
- 20 gramov kakaa
- 20 gramov gaštanového pyré
- 100 gramov mletých lieskovcov
- 2 žĺtka
- trošku škorice
- 100 gramov práškového cukru
- trošku citrónovej kôry
Postup:
- Všetky suroviny na cesto si vymiesime v miske. Keď sa dobre spoja, cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho cez noc v chladničke.
- Na druhý deň si cesto trochu vyvaľkáme a naplníme formičky. Tie netreba vymastiť ani vysypať múkou. Pečieme vo formičkách na 180 stupňov asi 15-20 minút. Vyklopíme a obalíme ich v práškovom cukre. Dobrú chuť.