Medový krémeš

Loading...
(5 / 5)

Medzi mimoriadne obľúbené zákusky patrí aj medový krémeš. Dôkazom je aj to, že ho vždy nájdete v každej cukrárni, kde si na ňom môžete pochutnať. Ak ste ho ešte nikdy doma pripravovať neskúšali, je ideálny čas. Podľa tohto receptu, ktorý sme objavili sa podarí každému. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @dr.nataliii on

Budeme potrebovať:

Na cesto

  • 300 gramov hladkej múky
  • 50 gramov Hery
  • 100 gramov práškového cukru
  • 1 vajíčko
  • 1 žĺtok
  • 1 ČL sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva
  • 1 PL medu
  • 1 PL teplej vody

Na plnku

  • liter a pol mlieka
  • 3 vanilkové pudingy
  • 3 vanilkové cukre
  • 250 gramov cukru
  • 3 PL polohrubej múky
  • 350 gramov masla
  • smotana na šľahanie

Postup:

  • Najskôr si v miske pripravíme cesto. Pridávame postupne múku, heru, práškový cukor, žĺtok, vajíčko, sódu bikarbónu, med a 1 PL letnej až teplej vody. Vymiesime si cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske.
  • Pripravíme si plech, ktorý potrieme maslom a vysypeme múkou. Cesto dáme na plech a pečieme ho pri teplote 180 stupňov. Po upečení ho priečne prerežeme, aby nám vnikli dva rovnaké pláty.
  • Kým sa nám cesto pečie, pripravíme si krém. Mlieko vylejeme do hrnca, pridáme pudingy, múku, vanilkový cukor a aj klasický cukor a miešame. Keď máme puding uvarený odstavíme ho a keď nám trošku vychladne, zašľaháme do neho maslo.
  • Vznikne nám hustý pudingový krém, ktorý navrstvíme na spodný plát. Necháme schladiť aspoň 2 hodiny v chladničke. Až potom navrstvíme šľahačku a na vrch dáme druhý plát, ktorý poprášime práškovým cukrom. Dáme ešte do chladničky alebo podávame. Dobrú chuť.

foto: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x