Medzi mimoriadne obľúbené zákusky patrí aj medový krémeš. Dôkazom je aj to, že ho vždy nájdete v každej cukrárni, kde si na ňom môžete pochutnať. Ak ste ho ešte nikdy doma pripravovať neskúšali, je ideálny čas. Podľa tohto receptu, ktorý sme objavili sa podarí každému.
Budeme potrebovať:
Na cesto
- 300 gramov hladkej múky
- 50 gramov Hery
- 100 gramov práškového cukru
- 1 vajíčko
- 1 žĺtok
- 1 ČL sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva
- 1 PL medu
- 1 PL teplej vody
Na plnku
- liter a pol mlieka
- 3 vanilkové pudingy
- 3 vanilkové cukre
- 250 gramov cukru
- 3 PL polohrubej múky
- 350 gramov masla
- smotana na šľahanie
Postup:
- Najskôr si v miske pripravíme cesto. Pridávame postupne múku, heru, práškový cukor, žĺtok, vajíčko, sódu bikarbónu, med a 1 PL letnej až teplej vody. Vymiesime si cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske.
- Pripravíme si plech, ktorý potrieme maslom a vysypeme múkou. Cesto dáme na plech a pečieme ho pri teplote 180 stupňov. Po upečení ho priečne prerežeme, aby nám vnikli dva rovnaké pláty.
- Kým sa nám cesto pečie, pripravíme si krém. Mlieko vylejeme do hrnca, pridáme pudingy, múku, vanilkový cukor a aj klasický cukor a miešame. Keď máme puding uvarený odstavíme ho a keď nám trošku vychladne, zašľaháme do neho maslo.
- Vznikne nám hustý pudingový krém, ktorý navrstvíme na spodný plát. Necháme schladiť aspoň 2 hodiny v chladničke. Až potom navrstvíme šľahačku a na vrch dáme druhý plát, ktorý poprášime práškovým cukrom. Dáme ešte do chladničky alebo podávame. Dobrú chuť.
foto: instagram, Lucia M.