Medovníkové srdiečka

Loading...
(5 / 5)

Milované medovníkové srdiečka omočené v čokoláde. Plus sme tentokrát vykrojili aj kolieska. Skvelý recept, rokmi overený a deťmi milovaný. Ak ešte stíhate, určite vyskúšajte. Ale tieto srdiečka nie sú len vianočné, piecť ich môžete aj počas roka.

Na Medovníkové srdiečka budeme potrebovať:

  • 600 gramov hladkej múky
  • 300 gramov cukru
  • 3 PL medu
  • 150 gramov masla
  • 3 vajíčka
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL perníkvého korenia
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • džem

Postup:

  • Cesto si vymiešame rukou a necháme ho v chladničke asi hodinu postáť. Následne ho vyvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme srdiečka.
  • Naukladáme ich na plech a pečieme pri teplote 175 stupňov asi 8-11 minút. Keď nám vychladnú, spájame ich džemom dokopy a močíme v čokoláde. Môžeme dozdobiť podľa potreby. Dobrú chuť. Z tejto dávky vám vyjde asi 50 kusov srdiečok.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x