Milované medovníkové srdiečka omočené v čokoláde. Plus sme tentokrát vykrojili aj kolieska. Skvelý recept, rokmi overený a deťmi milovaný. Ak ešte stíhate, určite vyskúšajte. Ale tieto srdiečka nie sú len vianočné, piecť ich môžete aj počas roka.
- 600 gramov hladkej múky
- 300 gramov cukru
- 3 PL medu
- 150 gramov masla
- 3 vajíčka
- 1 ČL škorice
- 1 ČL perníkvého korenia
- 1 ČL sódy bikarbóny
- džem
Postup:
- Cesto si vymiešame rukou a necháme ho v chladničke asi hodinu postáť. Následne ho vyvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme srdiečka.
- Naukladáme ich na plech a pečieme pri teplote 175 stupňov asi 8-11 minút. Keď nám vychladnú, spájame ich džemom dokopy a močíme v čokoláde. Môžeme dozdobiť podľa potreby. Dobrú chuť. Z tejto dávky vám vyjde asi 50 kusov srdiečok.
Lucia M.